Vi söker studiedeltagare till en ny läkemedelsstudie

Syftet med denna studien är att undersöka hur väl läkemedlet, BAY3283142, fungerar för personer med kronisk njursjukdom, hur det påverkar kroppen och om det är säkert att använda. Studien går även ut på att undersöka hur det nya läkemedlet tar sig in, igenom och ut ur kroppen.

Studien genomförs i totalt 15 länder. Studien har granskats och godkänts av Läkemedelsverket och Etikprövningsmyndigheten i enligthet med EU-förordningen om kliniska prövningar (536/2014).


Studieläkemedlet som ska utvärderas ges i tablettform. Du tar 2 tabletter av studieläkemedlet varje morgon. Det är viktigt att du följer angivna anvisningar noggrant under hela studien.


 
 

Vad du kan förvänta dig?

Deltagandet pågår i ca 23 veckor och innebär 8 klinikbesök. Du behöver närvara vid samtliga inbokade studiebesök.

Under studiens gång kommer du få lämna blod- och urinprov. 

Din medverkan är frivillig och du kan när som helst avbryta behandlingen med studieläkemedlet. Dina besök är kostnadsfria.

Du får ingen ersättning för att delta i studien, däremot kommer du att få ersättning för studierelaterade utlägg, exempelvis resekostnaden till och från kliniken.


Du kanske kan delat i studien om du:

  • 18 år eller äldre

  • Du läcker äggvita/protein i urinen – Om det läcker ut protein med urinen kan det visa sig som att urinen skummar när man kissar.

  • Du medicinerar mot högt blodtryck